Početak projekta “SOS za OCD”

U sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice”, Mreža pružatelja socijalnih usluga SOS-NET, započela je s provedbom projekta SOS za OCD. Projekt je započeo 27.12.2021. godine, a traje 16 mjeseci. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Partneri projekta su Udruga za rad s mladima Breza, Udruga Mi – Split, Inkluzivna kuća Zvono i Gong.

Projekt u skladu s Ciljevima i Prioritetima Poziva nastoji doprinijeti rastu OCD-a i osiguravanju društveno-ekonomskog rasta, jačanju kapaciteta OCD-a aktivnih u lokalnim zajednicama na području Slavonije i Dalmacije za provedbu aktivnosti prilagođenih lokalnim problemima te doprinosi jačanju kapaciteta OCD-a za neposredni rad u području zapošljavanja, dobrog upravljanja, obrazovanja i socijalne uključenosti na lokalnoj razini. Aktivnostima projekta jačat će se suradnja civilnog i javnog sektora na području Slavonije, za kvalitetnije rješavanje kriznih situacija u skladu s potrebama zajednice, što direktno doprinosi unapređenju kvalitete života građana na lokalnim razinama.

Ciljevi projekta: organiziranje izobrazbe predstavnika OCD-a, Help desk – online platforma za pomoć i podršku, jačanje kapaciteta projektnog tima za unaprjeđenje javne svijesti i aktivnosti zagovaranja uslijed kriznih situacija, suradnja s tijelima javne vlasti u razvoju strategija za upravljanje kriznim situacijama na lokalnoj razini.

Očekivani rezultati: pružena podrška i razmjena znanja i iskustva specifičnih za poslovanje i djelovanje OCD-a, pružena kontinuirana podrška i prostor za vođene rasprave OCD-a, jačanje kapaciteta SOS-NET Mreže i partnera te transfer znanja i praksi partnera na članice Mreže.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 489.428,99 kuna. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (73.414,35 kn) i iz Europskog socijalnog fonda (416.014,64 kn) kroz Operativni program ”Učinkoviti ljudski potencijali”.

Posrednička tijela u provedbi ovoga poziva su Ured za udruge, Posredničko tijelo razine 1 i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Posredničko tijelo razine 2.

Stajališta izražena u ovoj objavi isključiva su odgovornost Mreže pružatelja socijalnih usluga SOS-NET i ne održavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Voditeljica projekta SOS za OCD – Mira Anić.

mail: mreza.sos.net@gmail.com

Podijeli s prijateljima:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email